" Har du ikke mulighet til å gå ut i villmarka...gå online"

Villmarkslivet.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nordstul - mai 2011

Vi måtte faktisk vandre mellom små områder med snø tidlig i mai.

 

Nordstul - mai 2011

Holmer'n blei faktisk vassfis på denne turen, men lovte revansj.

 

Nordstul - mai 2011

Fangsten var ikke større enn at jeg holdt en usedvanlig lav profil til meg å være.

 

Til en forandring så valgte jeg og Benny og være primitive i matveien og basere oss på å leve på fisk på denne turen. Fulle av forventning så løste vi inn fiskekort for Nordstul og Hellebergområdet på Blefjell. Ivrige tok vi oss inn til Nørstevatn som ligger mellom Harvedalsvatnet og Breivatn i Nordstulområdet på ca 750 m.o.h.

Fredagskveld ved 21.00 tida så kom vi fram til en flott leirplass. Jeg kastet selvfølgelig ut stanga omtrent før sekken var av ryggen, mens Benny satt opp fjellduken og fuktet godt rundt den eksisterende bålplassen, så vi fikk fyrt opp ett lite kaffebål til en god og varm kaffikopp før vi satt opp teltet.

 

Etter en resultatløs kveld på fiskestengene så sovnet vi til ett fantastisk spill av Orrfugl rundt i området. Det var tydelig at Orrfuglen i o0mrådet var på høygir for det spilte fra alle kanter rundt i leiren.

På lørdags formiddag så fikk vi endelig fisk, men en utrolig liten Ørret som det nesten var sønderlig å ta livet av, men den hadde slukt kroken så voldsomt at den hadde vi ikke sjans til å redde.

Utover dagen så fisket vi effektivt og flyttet oss rundt den odden vi hadde lagt oss til, i håp om ett bedre fiske. Det resulterte kun i en latterlig liten ørret til. Til vårt forsvar så kan det nok hende at det er litt tidlig i fjellet. For med kun en liten ørret til på søndags morgen, så reiste vi hjem ganske mye tynnere enn vi var på fredag, ikke det at vi hadde vondt av nettopp det.

 

Oppsummert så var det en helt fantastisk tur med flotte naturopplevelser og nydelig vær. Høydepunktene får være Orrfuglleik på nært hold, spill av fjellrype, nærflygende ravn som ventet på at vi skulle sulte ihjel og en nysgjerrig firfisle i leiren. Turen kan anbefales, men la fiskestengene bli igjen hjemme (ihvertfall på denne tiden av året), null mobildekning, bruk godt fottøy og ta med deg mat.

Copyright © 2009 - 2013 villmarkslivet.com, Inc. All rights reserved