" Har du ikke mulighet til å gå ut i villmarka...gå online"

Villmarkslivet.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Store Hea - Juni 2012

Det var et typisk abborvann som møtte oss på Hea når vi endelig kom fram til vannet.

 

Store Hea - juni 2012

Benny haler opp en av mange abborer i regnværet og i t-skjorte.

 

Store Hea - juni 2012

Robban gjør klar stanga etter tapt dupp i sivet. Benny følger med ved siden av tyribålet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Store Hea - juni 2012

Jammen var det ikke kilosfisk å få denne gangen også på Hemmeligvannet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Øvre Ramsås - juni 2012

Sønnen min Mads Robert viser stolt fram den eneste fisken på denne turen. Ørreten var nok noe under minstekravet, men den hadde desverre slukt.

 

Øvre Ramsås - juni 2012

"Gutten i røyken" Her koste vi oss med nydelig bålmat når fisken ikke beit. Myggen beit ihvertfall.

Hea ligger mellom Grønnvolfoss og Follsjå sånn enkelt geografisk forklart. Vi hadde hørt fiskehistorier om både kilosabbor og grov fin ørret. Hea eller Hemyrane ligger litt bortgjemt, å viste seg straks å miste sitt villmarkspreg, med en komplisert labyrint av skogsmaskinveier og var et uoversiktelig området å ferdes i. Dette skyldtes stor aktivitet av tømmerhogst i området de siste årene og utdaterte kart fra undertegnende.

En ørliten smak av vill natur skulle vi da få alikevel. En to-tre år gammel elgokse reiste seg brått opp foran vårs på ca 30 meters avstand. I det åpne landskapet så kunne vi følge ferden til skogens konge i nesten 30 sekunder før den forsvant inn i villnisse, å borte var den.

Noe frustrert over feil veivalg underveis så måtte vi ta fram GPS'en får å finne det nærmeste potensielle fiskevannet å slå leir ved. Høljeregnet som var forhåndsmeldt var ikke langt unna og det hastet. Inn i villnisse og over noen myrområder bar det, og rett foran oss blinka det heldigvis i ei tjønn. Store Heatjønn skulle bli helgas leirplass.

Nå gjaldt det bare å få kastet av seg sekken å få opp teltet så for som fy, for vinden rasla godt i ospen og bjørka som typisk foran et fryktelig regnvær.

 

Teltet og duken kom opp i rekordfart og det bar avgårdet inn i skogen til ett par nedfallstrær som skulle være bidragsyter til et kaffebål og holde de store svermene med mygg og knott på avstand. Når det meste var på stell, bålet var fyrt opp og regnværet såvidt hadde meldt sin adkomst, så kom det melding på telefon. "Hvor er du?" Benny hadde tydeligvis samme problemer som meg med å finne fram.

Klok av mine egne dårlige veivalg, så fikk jeg loset Benny på rett sti og regnværet begynte å hølje ned omtrent pronte etter at Benny var kommet under duken.

På denne turen så hadde vi egentlig kun planer om å planlegge den ukes lange sommerturen vi har planlagt på Selsli i juli, men det ble også tid til å fiske noen abborpinner også, for noe annet enn småabbor kom ikke opp av Store Hea på våre markkroker.

19 småabbor totalt ble det og sikkert et godt måltid for rev og andre rekanes og sultne dyr og fugler, latskapen lenge leve.

 

Vi følte vel begge når søndagen kom at dette ikke var noen høydare av en tur, med unntak av et ufrivillig bad på fradagskvelden av undertegnende og en god latter og litt godt i kaffekoppen ved kveldsbålet, så var det vel egentlig ikke mye å skrive hjem om.

Kort oppsummert, vi ønsker oss litt mer av alt, enn det Hemyrane hadde å tilby oss på denne turen.

------------------------------------------------------------------------------------

Øvre Ramsås (Mads Robert, Easy og Robert)

(26-27 juni - 2012)

Etter en kort tur hjem for å tørke klær, proviantere og pakke på nytt så skulle min 10 år gamle sønn bli med på sommerens første villmarkstur. Han ble herdet og bitt av friluftslivet tidlig men det var spesielt i vinter, da vi sov en helg nærmest under åpen himmel på Heddersvatn at iveren tok av.

Mads Robert hadde bestemt menyen på turen, å da blir det mye kosemat for å si det sånn, Pappa må bære det tyngste alikevel, så her er det ikke snakk om noe Real turmat og pulversaft.

Vi hadde lyst til å prøve fiskelykken på Øvre Ramsås, å den tjønna er tilknytta en flott gapahuk som Notodden jeger og fisk og Noprogjengen har satt opp for allmennheten. Det går også noen grove ørreter i den lille tjønna etter flere år med kultivering.

 

Evige optimister som vi sportsfiskere er så kastet vi ut hver vår stang kort tid etter adkomst. Omtrent før duppen til Mads Robert hadde landa så forsvant duppen under vannflata. Like spente begge to så fikk jeg æren av å gjøre tilslaget og dra opp, da duppen forsvant inn i stårr og siv. Vi hadde begge håpa på et storrugg, men selv om det var en liten skuffelse å se en helt ordinær ørret, var Mads Robert stolt som en hanekylling.

Ørreten hadde slukt krok og mark og målte under opptaksdimensjon, å måtte desverre bøte med livet. Jegblei kalt vassfis resten av kvelden mens vi koste oss med grillmat. Sjokolade, kakao og brus ble fortært til dessert til lyden av absolutt ingenting. En herlig kveld på Øvre Ramsås.

Morgenen etter måtte vi innse at det ikke ville opp mer fisk på Øvre Ramsås, men ihvertfall en stolt fisker gikk både lettere og gladere hjem fra årets første sommertur.

Copyright © 2009 - 2013 villmarkslivet.com, Inc. All rights reserved